Південна Корея призупинила участь у військовому договорі з КНДР

Південна Корея призупинила виконання своєї частини військової угоди з Північною Кореєю через супутник-шпигун.

Пакт між країнами, відомий як Всеосяжна військова угода, спрямований на деескалацію напруженості між ними, підписали у 2018 році на саміті, пише Reuters. Водночас КНДР порушила домовленості, через що Південна Корея заявила у середу про посилення спостереження на кордоні та відправку туди додаткових сил.

“Ми у відповідь розгорнемо посилені збройні сили та нову військову техніку поблизу демаркаційної лінії. Південна Корея нестиме повну відповідальність, якщо між Північчю та Півднем станеться безповоротне зіткнення”, – відреагувало на це Міністерство оборони Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія допомогла: КНДР запускає шпигунський супутник

Відомство КНДР заявило, що відновить усі військові заходи, які воно призупинило в рамках угоди.

Північна Корея вчора заявила про успішний запуск балістичної ракети із військовим супутником-шпигуном на борту. Державне інформаційне агентство КНДР повідомило, що супутник “Маліген-1” запустили за допомогою ракети “Чолліма-1” із космодрому Сохе.

Диктатор Кім Чен Ін особисто спостерігав за запуском. У КНДР також заявили, що космічне агентство Північної Кореї найближчим часом відправить кілька супутників-шпигунів для продовження забезпечення можливості спостереження за Південною Кореєю та іншими регіонами.

Read Previous

Міноборони оголосило результати 17-го “Рамштайну”

Read Next

СОЛОВЙОВ осоромився НА ВЕСЬ ІНТЕРНЕТ. ПУТІН переплутав ПІДКАЗКИ. Російський співак НАТВОРИВ ТАКЕ

Most Popular