“Талібан” вважає російську окупацію Криму законною

Радикальне терористичне ісламістське угруповання “Талібан” вважає Крим російським.

Заява була проголошена після офіційно оголошеної співпраці між Кремлем і угрупуванням, яке захопило Афганістан. Про це повідомляє Octagon Media.

“Ми на боці людей, які живуть у Криму, і потрібно слухати, чого вони хочуть, тому що люди мають право голосу. Якщо люди хочуть жити в Росії, ми згодні з ними”, заявив речник талібів Забіхулла Муджахид.

Спікер “Талібану” при цьому уточнив, що не хотів би війни Росії з будь-якою країною в регіоні. Афганістан турбує, що за Крим може спалахнути війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну не треба порівнювати з Афганістаном – Зеленський

15 серпня ісламістський рух “Талібан” узяв під контроль столицю Афганістану Кабул. Таліби зайшли на більшу територію країни після виведення звідти військових США й НАТО.

Москва почала співпрацювати з “Талібаном”. На відміну від країн Заходу, які поспішили евакуювати дипломатів після приходу талібів, Росія зберегла посольство в Кабулі. Росія прагне домогтися виключення ісламістського руху “Талібан” зі списку терористичних організацій на рівні ООН.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Read Previous

Став відомий володар Золотого м’яча-2021

Read Next

Мессі виграв “Золотий м’яч”

Most Popular