НАЗК у листопаді: протоколи та приписи за порушення етики та конфлікту інтересів

У листопаді НАЗК склало низку протоколів про адміністративні правопорушення та винесло кілька приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

Зокрема, минулого місяця було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, стосовно народного депутата Олександра Дубінського. Національне агентство встановило, що він надіслав депутатські звернення до Міністерства охорони здоров’я та ДБР для задоволення приватного інтересу – отримання відомостей, необхідних для власного захисту від кримінального переслідування.

Аналогічний протокол складено щодо ексзаступника Голови АРМА Філіпа Проніна. Він, перебуваючи у підпорядкуванні ексголови АРМА Дмитра Жоравовича, погоджував встановлення йому додаткових стимулюючих виплат в умовах реального конфлікту інтересів. Зокрема, Пронін погодив встановлення Жарововичу надбавку за інтенсивність праці у 330% та 150% надбавки за виконання особливо важливої роботи.

До Шевченківського райсуду Києва НАЗК направило для розгляду по суті протокол стосовно колишньої Голови Національної комісії зі стандартів державної мови Орисі Демської. Вона підписала наказ про встановлення собі надбавок за інтенсивність праці в листопаді та грудні 2021 року.

Докладніше про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, які НАЗК зафіксувало в листопаді, читайте за посиланням.

Read Previous

💥На Росії у повітрі СПАЛАХНУВ ЛІТАК! Що з пасажирами? / Почалась ПАНІКА

Read Next

🤯ПРАВДА ВИПЛИВЛА! Чому скасували ВИСТУП ЗЕЛЕНСЬКГО у Конгресі? / КЛОЧОК

Most Popular