Як підготувати організм до новорічного застілля

До святкування Нового року бажано підготуватись, як психологічно, так і фізично.

Віце-президент Асоціації дієтологів України Оксана Скиталінська розповіла Gazeta.ua, як підготувати свій організм до запланованого застілля, щоб з легкістю повернутись до звичного життя після свят.

“Дуже важливо за декілька днів до Нового року не їсти наваристі бульйони, щось дуже жирне та смажене. Таких страв треба уникати. На сніданок краще обирайте ніжний, не підсмажений омлет з яйця. З овочів – помідори чи салат з капусти або квашеної капусти. Обирайте зерновий хліб та маленький шматочок твердого сиру”, – радить Оксана Скиталінська.

Дуже вітаються овочеві супи, борщі, капусняк чи суп з горошком. Такі містять дуже багато відварних овочів. В їхньому складі є клітковина, яка поглинає все нездорове. Вона дає відчуття ситості і не дає занадто багато калорій, зауважує дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не “посадити” шлунок під час щедрого застілля: дієтолог розкрила золоте правило здорової тарілки

Також намагайтесь уникати солодощів. Зокрема, всіляких тістечок.

Незабаром наступлять різдвяно-новорічні свята. А разом із ними застілля з майонезними салатами та алкоголем. Саме зараз треба подбати про здоров’я своєї печінки і всього організму загалом, щоб він не потрапив під “удар”.

У своєму харчуванні варто зробити акцент на продуктах, які корисні для печінки. Почніть пити зелений чай. Він багатий на вітамін P, який необхідний для здорового функціонування печінки та відтоку жовчі. Майже вся добова норма цього мікроелементу міститься в одній чашці гарячого напою.

Read Previous

Загроза “Кинджалів”: в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу

Read Next

💥ЯКОВЕНКО: Европа немедленно готовится! / НОВЫЙ мировой порядок НЕМИНУЕМЫЙ? @IgorYakovenko

Most Popular