Синоптик дала точний прогноз на Різдво

День святкування Різдва Христового за новим церковним календарем буде теплим.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

“За сьогоднішніми розрахунками очікується тепла погода у ці святкові дні. Як для цієї пори, це досить тепло. 24, 25, 26 грудня на Україну з заходу буде переміщуватись тепла повітряна маса. В день Різдва 25 грудня вночі в західних та північних областях, а також вдень у більшості регіонів країни прогнозуємо мокрий сніг з переходом у дощ”, – говорить Наталія Голеня.

Відповідно варто очікувати і поступове підвищення температури до 4-9 градусів тепла. На Прикарпатті і крайньому півдні – до 12 градусів тепла. 25 грудня хіба лиш на північному сході може бути близько 0 градусів, зауважила синоптикиня.

За прогнозами Укргідрометцентру найхолодніше у Святвечір Різдва 24 грудня буде в Івано-Франківській та Закарпатській області. Там стовпчик термометра опуститься в нічний час до 5 градусів морозу.

“26 грудня тепла погода утримається. Буде переважно без опадів. Лише вночі у північних, східних та місцями центральних областях можливий невеликий дощ. 24-25 грудня місцями в західних областях прогнозуємо пориви вітру. Хоча і на решті території буде вітряно – 7-12 м/с, зазначила метеоролог.

В наступні дні тепла погода утримається. Переважатиме без опадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стежте сьогодні за погодою: така ж буде і на Новий рік

“Де буде прояснення, то температура опуститься до трьох градусів морозу вночі, а загалом пануватиме тепла погода. Стовпчики термометра покажуть від 3 градусів морозу до 3 градусів градусів тепла вночі. А вдень – до 7 градусів тепла, на Прикарпатті – до 11 градусів тепла. В Карпатах вночі варто очікувати до 8 градусів морозу, а вдень – близько нуля”, – підсумувала Наталія Голеня.

До кінця грудня в Україні збережеться плюсова температура. Водночас прогноз погоди на свята ще може змінитися

Більш точні прогнози Укргідрометцентр дає за 3-5 діб до визначеної дати.

Read Previous

🔥ПОТУЖНИЙ ПОДАРУНОК від Польщі! Що передають УКРАЇНІ? / Подивіться САМІ

Read Next

Вечір супербоксу: де дивитись бої Джошуа та Вайлдера

Most Popular