Чи відмінять бронь від мобілізації для нардепів: у Раді відповіли

Раніше запропонований Верховній Раді закон про мобілізацію мав декілька пунктів, які суперечать Конституції України.

Серед них була й пропозиція щодо мобілізації депутатів та держслужбовців. Наразі в Раді напрацьовують альтернативні пропозиції. Про це в ефірі “ТСН” сказав заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки Єгор Чернєв.

За його словами, слід розділяти державних службовців та депутатів.

Так, вже запропонована норма, щоб державні службовці категорії Б та В до 50% за посадами підпадали під мобілізацію. Але вирішувати це повинен Кабмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Дуже нагадує російський досвід” показали найбільші проблеми законопроєкту про мобілізацію

Питання скасування бронювання для нардепів та їхньої мобілізації обговорюється.

“Маємо розуміти, що має бути легітимний парламент і країна легітимна, яка має законодавчу гілку влади, працюючу і приймаючу закони, в тому числі і бюджети для Міністерства оборони, і закони про мобілізацію”, – сказав Чернєв.

Нардеп додав, що особисто він готовий піти на фронт, адже був там у 2014 році.

Рішення про зняття броні від мобілізації для чинних депутатів або інших представників істеблішменту, швидше за все, буде ухвалено.

На даний момент резонансний законопроєкт про мобілізацію перебуває на доопрацюванні в Міністерстві оборони після його відкликання урядом. За інформацією “РБК-Україна”, розробники налаштовані піти на часткове пом’якшення норм, але загальну концепцію при цьому залишать – зокрема, щодо обмежень для ухилянтів (проти чого жорстко виступають депутати).

Read Previous

Дієґо Марадону вбили – син футболіста

Read Next

Росіяни молять про допомогу! СОТНІ будинків без тепла в МІНУС 30. Такої КАТАСТРОФИ ще не було

Most Popular