Збитий Іл-76: зірваний обмін полоненими мав стати одним із найбільших за увесь час війни

Зірваний 24 січня обмін полоненими мав стати одним із найбільших за увесь час повномасштабної війни.

Зараз вивчається вся інформація з усіх джерел. Також відбувається комунікація з родинами полонених, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Ми не будемо називати точної цифри. І до обміну, поки він не відбудеться, такі речі не практикуються. Але це мав бути один із найбільших обмінів за історію повномасштабної війни. І взагалі-то, мав бути, можна сказати, ювілейний – 50-й, але, на жаль не відбувся”, – сказав він.

Стосовно так званих списків українських військовополонених з борту Іл-76, які були опубліковані російськими пропагандистами, Юсов зауважив:

“Списки, які з’являються через джерела російської пропаганди, з’являються для того, щоб викликати реакцію і протестувати її. Коментувати їх ми не будемо”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Нікого вони не інформували”: Лубінець зробив нову заяву щодо перебування полонених на борту російського Іл-76

Він зауважив, що якщо Росія захоче офіційно оприлюднити списки публічно, через структури, які дотичні до прямої роботи з військовополоненими, – Міністерство оборони, спецслужби, гуманітарний штаб, інші структури, – тоді будуть і офіційні коментарі.

“Це навмисна інформаційно-психологічна робота ворога. Що стосується саме конкретних причин падіння цього літака, то, звичайно, вимога створення відкритої міжнародної комісії логічна і обґрунтована. Достеменно з’ясувати, що саме стало причиною падіння літака, можна вивчивши рештки літака, “чорні скриньки” та уважно обстеживши місце авіатрощі. Але Росія відкидає можливість роботи такої комісії”, – додав представник розвідки.

У Бєлгородській області РФ вранці 24 січня впав військово-транспортний літак Іл-76. Міноборони РФ відразу заявило, що на борту нібито перебували українські полонені. Президент Володимир Зеленський наголосив, що необхідно встановити усі чіткі факти. За його словами, Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні.

Україну не інформували про перевезення військовополонених літаком Іл-76. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила заступниця постійного представника України при ООН Христина Гайовишин.

Read Previous

Це що ТАКЕ! ЛАВРОВА приняли в ООН! Подивіться, як РУЧКАЮТЬСЯ

Read Next

Усик сказав, чи ненавидить він Ф’юрі

Most Popular