Столтенберг закликає союзників з НАТО та ЄС активізувати допомогу Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до членів НАТО та Європейського Союзу з закликом збільшити фінансування України перед другою річницею російського вторгнення. Цю заяву він зробив під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Чорногорії Мілойко Спаїчем.

Столтенберг висловив подяку Чорногорії за її внесок у підтримку України через комплексний пакет допомоги від НАТО. “У зв’язку з наближенням другої річниці війни, країни-члени НАТО та ЄС повинні посилити свою підтримку та збільшити фінансування для України в цей важливий момент. Існує реальний ризик, що у разі перемоги президента путіна, він може знову вдатися до сили”, – підкреслив Столтенберг.

За повідомленнями The Wall Street Journal від 22 січня, Європейський Союз розробляє нову стратегію допомоги Україні на суму 20 мільярдів євро. Це рішення приймається у відповідь на блокування окремими країнами плану допомоги у розмірі 50 мільярдів євро, і має на меті відновити критично важливу програму допомоги.

Також відзначено, що цей крок ЄС слідує за рішеннями багатьох європейських країн про збільшення двосторонньої військової допомоги Україні, що відбувається на тлі затримок з прийняттям американським Конгресом законопроекту про фінансову підтримку Києва.

Read Previous

🔥 Срочно! Россия закрыла Крым #shorts

Read Next

⚡️Це мав бути масштабний ОБМІН! ГУР вийшла з НОВОЮ заявою на тлі падіння ІЛ-76

Most Popular