Міноборони пояснило норму законопроєкту про 60 днів для військовозобов’язаного

Згідно урядового законопроєкту про мобілізацію на уточнення даних військовозобов’язані матимуть 60 днів і для цього можна буде скористатися електронним кабінетом.

Про це сказав начальник управління преси й інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлюк в ефірі телеканалу ICTV.

“Способи уточнення будуть різні. Якщо вже функціонує електронний кабінет, найзручніше – це буде зробити там. Але лишаються і ТЦК та СП, і лишаються ЦНАПи і так далі”, – сказав речник Міноборони.

Електронний кабінет дає можливість менше витрачати часу, зі слів Павлюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба мобілізувати пів мільйона за три-чотири місяці. Тоді буде перелом у війні – Дикий

“Уточнення даних у ТЦК – це і сьогодні обов’язок громадян. Створюється механізм, як зробити так, щоб громадянам було простіше і легше виконати цей обов’язок”, – сказав речник Міноборони.

30 січня Кабінет міністрів після доопрацювання вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Строкову військову службу планують скасувати. Повістки приходитимуть також й у електронний кабінет призовника, згідно законопроєкту.

Військовозобов’язані протягом 60 днів з дати початку проведення мобілізації зобов’язані уточнити свої облікові дані через центри надання адміністративних послуг, або електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, або у ТЦК за місцем свого перебування або знаходження, згідно законопроєкту.

Парламент ухвалив законопроєкт, за яким створять електронний реєстр військовозобовʼязаних.

Read Previous

Ф’юрі розповів, за якої умови Усик зможе його перемогти

Read Next

Вірменія ВРАЗИЛА всіх рішенням! Кремль такого не очікував

Most Popular