РФ відмовляється повернути тіла нібито загиблих українців на борту Іл-76 в Бєлгородській області

Росія не реагує на запити України щодо повернення тіл військовополонених, які нібито загинули на борту Іл-76 в Бєлгородській області.

Статус 65 воїнів, яких росіяни оголосили загиблими, не змінювався: вони досі вважаються військовополоненими, повідомив в ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни надали списки військовополонених, які нібито мали бути на борту літака Іл-76

“Залишається актуальною вимога нашої держави стосовно проведення неупередженого міжнародного розслідування щодо не лише обставин падіння літака Іл-76, а і щодо того, що насправді знаходилось всередині: чи були там люди, чи був там боєкомплект, хто був на борту, окрім екіпажу”, – сказав Юсов.

В рамках обміну 31 січня додому повернулись українці, яких мали обміняти 24 січня, окрім 65 осіб зі списку тих, хто нібито був на борту літака, пояснив він.

24 січня вранці росіяни заявили про падіння військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ. Російське міноборони заявило, що на борту нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін.

Ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства, прокоментував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Збройні сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення російської терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку, заявив Генеральний штаб ЗСУ.

У середу, 31 січня, Україна повернула додому із російського полону 207 військових і цивільних.

Read Previous

В Сенаті США готуються проголосувати за виділення допомоги Україні

Read Next

“Не слухайте нікого”: Кулеба про шанси на отримання фінансування від США

Most Popular