З організаторами стеження за Bihus.Info треба розібратися. Нашкодили Україні, Зеленському – Данілов

Скандал зі стеженням за Bihus.Info і прослуховуванням журналістів завдав величезної шкоди Україні.

Відповідальні мають обов’язково понести покарання. Про це сказав секретар Рада національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону, повідомили “ТСН”.

“Дуже неприємна ситуація, завдає величезної шкоди не тільки Службі безпеки, а й нашій країні. Мені дуже неприємно, що це відбулося, це неприпустимі речі”, – сказав Данілов.

На Заході такі речі, як стеження за журналістами, є неприпустимими. Тому для того, аби вступити до НАТО та ЄС, потрібно, щоб подібні інциденти більше не повторилися, зазначив секретар РНБО.

“Коли ми кажемо про членство в НАТО і про членство в Євросоюзі – це перш за все стандарти. Якщо хтось вважає, що можна на ці стандарти заплющувати очі, а робити свою справу і не розуміти, яку шкоду для держави, для президента саме у такі складні, непрості часи це наносить – це тоді люді не розуміють, чим вони тоді займаються. Треба розібратися”, – заявив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “30 хмирів встановлювали камери у спальнях”: спливли подробиці стеження за журналістами Bihus.Info

Секретар РНБО висловив сподівання, що голова СБУ Василь Малюк “як досвідчена людина обов’язково розбереться з цим питанням”.

“І ці люди, які зробили ті речі, які б не мали робити, обов’язково понесуть за це покарання”, – сказав Данілов.

Вчора Bihus.Info повідомили, що за ними незаконно стежила СБУ. Розповіли, що приховані камери були незаконно встановлені у сауні та щонайменше восьми кімнатах етнографічного комплексу “Українське село” під Києвом, де журналісти проводили корпоратив.

СБУ у відповідь заявила, що окремі співробітники Bihus.Info були клієнтами наркодилерів.

Василя Малюка викликали у Верховну Раду на доповідь.

Справу про стеження за журналістами розслідуватиме Державне бюро розслідувань, повідомив Офіс генерального прокурора.

У січні в мережі YouTube з’явилося відео з телефонними розмовами нібито працівників Bihus.Info. Журналіст Денис Бігус заявив, що прослуховування і спостереження були незаконними. Редактор Bihus.Info Максим Опанасенко сказав, що за співробітниками Bihus.Info стежили щонайменше декілька місяців.

Після цього СБУ заявила, що розслідує обставини незаконного прослуховування і відеозйомки.

Журналістка Bihus.Info подала заяву до Нацполіції за трьома статтями – втручання в особисте життя, перешкоджання журналістській діяльності і порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер.

Read Previous

“Годинник цокає” – Байден закликав Конгрес якнайшвидше ухвалити допомогу Україні

Read Next

У мережу злили СЦЕНАРІЙ війни РОСІЇ з НАТО

Most Popular