Президентка Угорщини подала у відставку через скандал із сексуальним насильством в дитячому будинку

Президентка Угорщини Каталін Новак оголосила про свою відставку.

Це трапилося на тлі скандалу з помилуванням чоловіка, який засуджений за приховування справи про сексуальне насильство в дитячому будинку. Про це повідомило угорське видання Index.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля кордону з Угорщиною затримали 38 чоловіків, які намагалися втекти з України

“Я прошу вибачення у тих, кого я образила, і у всіх жертв, які могли відчути, що я не за них заступаюся. Сьогодні я востаннє звертаюся до вас як глава держави, я подаю у відставку з поста президента”, – оголосила вона у своєму відеозверненні.

Скандал пов’язаний із рішенням Новак 28 квітня 2023 року помилувати приблизно 200 людей перед приїздом в країну Папи Римського.

У виданні зазначили, що президентка помилувала колишнього заступника директора дитячого будинку, який змусив кількох неповнолітніх дітей відмовитися від своїх свідчень проти директора, якого засудили за педофілію.

Нового президента обере угорський парламент. Він буде мати на це 30 днів з моменту припинення повноважень президента.

Каталін Новак стала першою жінкою, яка обіймала пост президента Угорщини, а також наймолодшою на цій посаді в історії країни.

Вона була обрана президентом у віці 44 років. Крім того, Новак є віце-головою партії угорського прем’єра Віктора Орбана “Фідес”.

Read Previous

Українці можуть платити всього 25% від суми у квитанції за комуналку: кого стосується

Read Next

Найбільша виставка Івана Марчука відкрилася у Відні: фоторепортаж з унікальної події

Most Popular