Генерал США назвав Трампа “мафіозі”, після погроз щодо НАТО

Генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, колишній командувач армії США в Європі, висловив критику на адресу Дональда Трампа, колишнього президента США, заявивши, що його негативне ставлення до НАТО не пов’язане з фінансовими внесками держав-членів Альянсу. За словами Годжеса, Трамп відчуває антипатію до альянсів та зобов’язань, які вимагають від нього дій, порівнюючи його поведінку з діями мафіозі, який не хоче бути обмеженим чи нести моральні зобов’язання.

Трамп, відомий своєю критикою НАТО, заявляв про готовність дозволити Росії атакувати країни-члени Альянсу, які, на його думку, недостатньо фінансують власну оборону. Ці коментарі були різко засуджені західними лідерами та Білим домом, який назвав їх “жахливими” та “безглуздими”.

Трамп також критикував НАТО за те, що альянс, на його думку, “витрачає американські ресурси”. Він погрожував, що США можуть вийти з Альянсу, і заявляв, що “НАТО померло”. Одна з таких загроз була висловлена під час його президентства, коли він звинуватив Німеччину в недоплаті 400 мільярдів доларів оборонних внесків.

Занепокоєння Європи щодо можливого другого терміну президентства Трампа висвітлено у публікаціях, як-от у The New York Times, де йдеться про страх перед можливим фактичним виходом США з НАТО та знищенням Альянсу. Президент Джо Байден відверто критикував Трампа за його заяви щодо НАТО, зазначивши, що вони надсилають “небезпечний та шокуючий сигнал” світові, і фактично дозволяють диктатору Володимиру Путіну вторгатися в країни-члени НАТО, які є союзниками США.

Read Previous

ПОТУЖНІ вибухи на весь КРИМ! Аж здригнулась земля, КОРАБЕЛЬ пішов під ВОДУ – Новини 14 лютого 10:0

Read Next

😮Скабеева предала Путина в прямом эфире! Гости в ступоре от этих слов @RomanTsymbaliuk

Most Popular