Війська РФ дещо просунулись під Бахмутом – нові карти боїв

Запеклі бойові дії тривають у районах Авдіївки, Бахмута, Мар’їнки та в Запорізькій області.

Російські загарбники дещо просунулися на південний схід від Богданівки, що на північний захід від Бахмута. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики опублікували нові карти бойових дій.

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Російські війська 17 лютого просунулися на захід від Кремінної на тлі позиційних боїв, що продовжуються уздовж лінії Куп’янськ – Сватове Кремінна.

Позиційні бої, зокрема, тривали на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки, на захід від Кремінної в районі Тернів, Ямполівки та Торського. А також на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Представник української бригади, що діє на Куп’янському напрямку, заявив 17 лютого, що російські війська продовжують перекидати у цей район новий персонал та техніку для проведення ротацій на тактичному рівні та поповнення втрат.

Українські джерела також повідомили, що війська РФ завдали удару Куп’янську із застосуванням до 12 плануючих бомб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад тисяча трупів за добу: у ЗСУ повідомили про нові втрати РФ

Бойові дії у Донецькій області

Відео з геолокацією, опубліковане 17 лютого, показує, що війська РФ дещо просунулися на південний схід від Богданівки на північний захід від Бахмута.

Разом з тим позиційні бої тривали у районі Богданівки та Іванівського, на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки. А також на південь від Бахмута в районі Південного та Нью-Йорка.

Обмежені позиційні бої тривали також на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Окрім того, позиційні бойові дії не припинялися на захід від Донецька у районі Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Побєди й Новомихайлівки.

Бойові дії на півдні України

За даними українського Генштабу, обмежені позиційні бої тривають в районі межі Донецької та Запорізької областей – біля Пречистівки та Старомайорського. Російська 11-та армія ВПС та протиповітряної оборони завдавали плануючих бомбових ударів по українських позиціях у Старомайорському.

Російські війська підтвердили свій наступ у західній частині Запорізької області на фоні заяв Росії про те, що її війська відновили наступальні операції на цій ділянці фронту.

Відео з геолокацією, опубліковане 17 лютого, показує, що російські війська відбили позицію на південь від Роботиного.

Водночас деякі російські блогери спростували заяви про активізацію наступу поблизу Роботиного та повідомили, що російські війська лише посилили авіацію та артилерію, а не наземні атаки.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська провели безуспішні атаки поблизу Роботиного, Вербового та Малої Токмачки.

На лівобережжі Херсонської області 17 лютого тривали позиційні бої, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було.

Сили оборони України розгромили ворожий наступ на Запорізькому напрямку. Російські загарбники намагалися йти на штурм 17 лютого. Про це повідомили в оперативному командуванні “Захід”.

Внаслідок боїв росіяни зазнали значних втрат. Зокрема, знищено 18 одиниць ворожої техніки, в тому числі три танки.

Read Previous

Данія передасть Україні всю свою артилерію

Read Next

Хто може не відчути індексації пенсій

Most Popular