Поляки підтримують ідею 4-денного робочого тижня

Більшість поляків хочуть запровадження 4-денного робочого тижня. При цьому, саме у Польщі наразі люди працюють чи не найдовше годин у рік.

Досвід інших країн свідчить про те, що скорочення робочих днів у тижні позитивно впливає, зокрема, на продуктивність працівників. Мовиться, наприклад, про приклад Ісландії.

За інформацією Організації економічного співробітництва та розвитку, у 2020 році середньостатистичний працівник у Польщі відпрацював 1766 годин. Вище над нею у відповідному переліку ще США (1767 годин), Хорватія (1834 години) та Росія (1874 години).

Агентство з працевлаштування Personnel Service нещодавно провело важливе дослідження. Згідно з його результатами 68% працівників підтримують введення 4-денного робочого тижня. Вони вважають, що такі зміни матимуть позитивний ефект для їхнього здоров’я.

  • Серед молоді, віком від 25 до 34 років, прихильників такої ідеї понад половина – 53%. Серед тих, кому від 35 до 44 років, таких дещо менше: 45% опитаних.
  • Серед тих, хто виступає проти (17%) – переважно працівники, яким понад 55 років. Кожен четвертий переконаний, що між скороченням робочого тижня та здоров’ям працівників немає зв’язку.

Джерело: zakordon.24tv.ua


Read Previous

Рада розблокувала підписання закону про зміни до Податкового кодексу

Read Next

Зеленський: Росія окупувала території України і не хоче визнавати себе стороною війни

Most Popular