На батьківщині Зеленського посадовці розікрали понад 27 млрд грн

У межах кримінального провадження ДБР встановлює причетність податківців та посадовців міськради Кривого Рогу до розкрадання мільярдів бюджетних коштів під час ремонту доріг і будівництва інфраструктурних об’єктів.

Аудиторська перевірка встановила, що одне із місцевих товариств регулярно отримувало підряди міськради Кривого Рогу, повідомляє пресслужба ДБР.

“Ціни за договорами завищували у декілька разів, роботи здебільшого виконувалися лише на папері. Якщо й виконувалися, то ділки використовували дешеві чи неякісні матеріали, які не відповідали заявленій документації”, – йдеться у повідомленні.

Чиновники міськради, що були замовниками робіт, “закривали очі” на всі проблемні питання і не реагували на порушення. Під час планових перевірок нічого не помічали і посадовці управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області.

Збитки державі від цих оборудок становлять понад 27 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники замість е-підручників закупили неякісні сканкопії на 16 млн

Працівники ДБР провели обшуки у Криворізькій міській раді, ГУ ДПС у Дніпропетровській області та приватному товаристві.

У разі доведення вини злочинцям загрожує до шести років позбавлення волі.

У Дніпрі привласнили 4,5 млн грн, виділених Європейським банком реконструкції та розвитку на утеплення шкіл і дитсадків міста. Територіальне управління ДБР Полтави викрило протиправну діяльність організованої групи осіб, яка у 2019-2020 роках проводила роботи за програмою підвищення показників енергоефективності.

Read Previous

Знайшли заміну “Чорноморцю”. “Динамо” створить фармклуб у Житомирі

Read Next

На Черкащині призначили позачергові вибори

Most Popular