Спіймали російського священника, який прославляв окупантів

Повідомили про підозру клірику Російської церкви з Черкаської області.

Він героїзував російських окупантів, передає Служба безпеки України.

Задокументували підривну діяльність митрофорного протоієрея Черкаської єпархії РПЦ. У Facebook він заперечував воєнні злочини РФ проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила чергового поплічника окупантів в РПЦ в Україні

“Також він поширював у соцмережі прокремлівські наративи, якими намагався дискредитувати українських захисників. Зокрема звинувачував українських захисників у підготовці до воєнних провокацій в Одесі та називав бійців спецпідрозділу “Азов” – “нацистами”. Свої дописи фігурант доповнював репостами з ворожими гаслами, фотографіями та відеосюжетами з прокремлівських інтернет-ресурсів”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку у клірика виявили заборонену символіку та мобільний телефон, з якого він поширював антиукраїнську агітацію.

Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи на обʼєктах РПЦ в Україні у Київській та Херсонській областях. Традиційно, знайшли чимало “цікавого”. Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ. Так, на території Пустинно-Миколаївського скиту, який знаходиться у “забороненій” Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них ‒ чоловіки спортивної статури.

Read Previous

Бійці “Фавориту” отримали ще 50 FPV-дронів від FAVBET

Read Next

Z-воєнкори бʼють ТРИВОГУ. Реакція росіян РВЕ інтернет. Весь флот РФ на межі ЗНИЩЕННЯ

Most Popular