У Росії не вистачає грошей, там думають просити кредит у Китаю – ЗМІ

У російському уряді зараз обговорюють можливість брати кредити у Китаю.

Цу свідчить про проблеми з наповненням бюджету РФ, повідомив російський економіст Ігор Ліпсиц, передає “NV Бізнес”.

“Картина ж досить зрозуміла. Коли Путін починав “військову операцію” в Україні, він думав, що це буде дуже швидко і йому вистачить запасів. Все-таки був золотовалютний резерв (ЗВР) досить великий. Зараз він потрапив у ситуацію, коли ЗВР заморожено. У 2022 році Захід допоміг Путіну заробити невдалою системою санкцій. Величезна маса доходів 2022-го дала змогу протриматися той рік і більшу частину 2023-го”, – вказав він.

Тепер гроші у Москви закінчуються.

“Експорт падає, ціна на нафту нестійка, газовий експорт помер. І загалом практично гроші брати нізвідки. І в цей момент починається все більш гостра проблема з дефіцитом бюджету”, – вказав Ліпсиц.

Путін починає перейматися тим, що гроші знайти важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія та Китай посилюють військову співпрацю і можуть заключити альянс – Business Insider

“Сама історія із залученням грошей з Китаю досить дивна. Йдеться не про кредит, а про спробу залучити інвестиційний ресурс, випустивши якісь облігації в юанях. Справа навіть не в тому, щоб Китай вкладався, а щоб Пекін дозволив емітувати облігації в Росії в юанях. Тоді китайські інвестори і російські, у яких є, можливо, юані від торгівлі з Китаєм, могли б купувати облігації на вигідних умовах. Але це не можна зробити без дозволу Китайського народного банку. А щодо того, що цей дозвіл буде надано, дуже сумнівно”, – вказав економіст.

КНР не планує фінансово підтримувати Росію.

“У них немає на це особливо-то інтересу. Я думаю, у них зараз це і не в пріоритеті, тому що у Пекіна також великі проблеми. Якщо ви поцікавитеся статистикою того, що відбувається в Китаї, то там досить погано”, – зазначив економіст.

У жовтні Сі Цзіньпін зустрічався із президентом РФ Володимиром Путіним у Пекіні. Перед цим глава КНР у березні їздив в Москву.

У вересні Путін приймав диктатора Північної Кореї Кім Чен Ина на космодромі в Амурській області РФ.

У жовтні Сполучені Штати Америки наклали санкції на 42 китайські компанії, які постачали оборонному сектору РФ схеми.

Read Previous

Росіяни йдуть на НОВІ ШТУРМИ! Де НАЙВАЖЧЕ на фронті? Путін готовий ЖЕРТВУВАТИ авіацією – ПРИЧИНА

Read Next

Як перевірити камери iPhone 13 Pro б/в

Most Popular