“Готові розглянути всі варіанти”: Велика Британія готова допомогти Німеччині з передачею Taurus Україні

Велика Британія готова допомогти Німеччині, щоб подолати розбіжності та надати Україні далекобійні ракети Taurus.

Там готові розглянути всі варіанти, щоб досягти максимального ефекту. Про це в інтерв’ю Süddeutsche Zeitung заявив глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон.

“Ми сповнені рішучості тісно співпрацювати з нашими німецькими партнерами в цьому, як і в усіх інших питаннях, щоб допомогти Україні”, – сказав міністр закордонних справ.

Як пояснив Кемерон, допускається можливий кільцевий обмін. До прикладу, Німеччина передасть Великій Британії ракети Taurus, а Лондон своєю чергою надасть Україні додаткові ракети Storm Shadow.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передача ракет Taurus: Україна виконає умови Німеччини

“Ми готові розглянути всі варіанти, щоб досягти максимального ефекту для України. Але не будемо повідомляти жодних подробиць і не розповімо нашим опонентам, що ми плануємо”, – додав міністр.

Кемерон відкинув побоювання, що передача крилатих ракет може призвести до ескалації.

“Абсолютно можливо встановити обмеження на використання цієї зброї, щоб гарантувати, що вона жодним чином не сприяє ескалації”, – заявив він, додавши, що Велика Британія довіряє запевненням України.

Жодного політичного рішення про відправку крилатих ракет Taurus в Україну не прийнято.

Це чітко сказано у злитій розмові офіцерів Бундесверу, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в коментарі Reuters.

Міністр сказав, що поінформував своїх партнерів у Вашингтоні та Лондоні, що це була індивідуальна помилка. Союзники Німеччини не засмутились.

Read Previous

Оголошено переможців Шевченківської премії 2024

Read Next

У МОСКВІ посилений режим, зігнали купу ПОЛІЦІЇ, у центрі ПЕРЕПОЛОХ

Most Popular