Зеленський відповів на заяву Папи Римського

Президент України Володимир Зеленський не прямо розкритикував слова Папи Римського про “білий прапор” та переговори з Росією.

За словами Зеленського, російські вбивці та катівні не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці й українки зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором. Про це президент заявив у вечірньому зверненні.

“В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась. Кожен, хто захищає життя й людей, виконує найпочеснішу місію, яка тільки може бути в умовах такого антилюдського вторгнення”, – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський запропонував Україні “підняти білий прапор”: мережа вибухнула мемами

Він нагадав, що під час повномасштабного російського вторгнення на захист України стали люди різних конфесій. Вони підтримували боротьбу українців проти зла “і молитвою, і розмовою, і справою”. Ось така підтримка, за словами Зеленського, і означає – “церква з людьми”.

“Коли російське зло 24 лютого розпочало цю війну, усі українці стали на захист. Християни, мусульмани, юдеї всі. І я дякую кожному українському капелану, які з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке церква з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити”, – сказав Зеленський.

Папа Римський Франциск зробив неочікувану заяву щодо війни на території України. Згідно з записом інтерв’ю, яке повинно вийти лише 20 березня, понтифік заявив, що найсильніший той, хто “дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти “білий прапор” й веде переговори”.

Франциск й раніше закликав до дипломатичного врегулювання війни між Україною та Росією. Але цього разі він вперше фактично закликав Київ здатись.

Read Previous

Українські військові ліквідували одного із командирів “Ахмата”

Read Next

Під Петербургом ВИБУХ, дрон розніс усе! Росіяни ВОЛАЮТЬ, уже є перші кадри. Почалась ПАНІКА

Most Popular