У Швейцарії третина російських дипломатів працює на спецслужби РФ

Швейцарія є основним координаційним центром для російських розвідувальних операцій.

Як мінімум третина російського дипломатичного персоналу у Швейцарії працює на російські спецслужби. Про це повідомляє Swiss Info із посиланням на речницю FIS Соню Маргеліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії викрили російських шпигунів

За даними Міністерства закордонних справ (EDA), в країні акредитовано 218 російських дипломатів. Згідно зі ситуаційним звітом NDB “як мінімум третина російського дипломатичного персоналу у Швейцарії працює на російські спецслужби, а це понад 70 осіб”.

Нещодавній скандал з підслуханою росіянами розмовою німецьких офіцерів став найкращим доказом того, що Росія знову активізувала свою розвідувальну діяльність в Європі.

В той час, коли низка європейських країн вислала велику кількість російських дипломатів-шпигунів, Швейцарія утрималась від такого кроку.

Раніше Федеральна служба розвідки Швейцарії визначила, що п’ята частина всіх офіцерів російської розвідки, дислокованих у Європі, нині діють на території Швейцарії. Йдеться про понад 80 агентів Росії. Це приблизно одна п’ята частина від загальної кількості агентів Росії в Європі.

Read Previous

Нетаньяху анонсував завершення боїв у Секторі Гази

Read Next

Знищення Patriot не підтвердив Інститут вивчення війни

Most Popular