Знайшли античний будівельний майданчик

Будівельний майданчик знайшли археологи у регіоні IX античного міста Помпеї.

Відкриття дає вченим можливість вивчити будівельні техніки давніх римлян, пише Heritage Daily.

Майданчик виявили на ділянці розкопок, обмеженій вулицями Віа ді Нола на півночі, Віа Стабіана на заході та Віа дель Аббонданца на півдні. Там знайшли інструменти, плитку, купи вапна та штабелі туфової цегли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія повторюється – археологи знайшли давню фреску

“Розкопки дають рідкісну можливість зазирнути в роботу стародавнього будівельного майданчика. Це відкриття не лише збагачує наше розуміння минулого Помпей, але й відкриває двері до потенційних відкриттів про римські будівельні методи”, – сказав директор Археологічного парку Помпей Габріель Цухтрігель.

Цей будівельний майданчик міг слугувати для потреб будівництва та обслуговування навколишніх територій. Про це свідчать ремонтні матеріали, які виявили у сусідньому будинку з пекарнею, відомою під назвою “Рустіо Веро”. Будівельні інструменти знайшли і в різних кімнатах сусідньої будівлі, в якій колись було святилище домашніх богів ларарій.

У давньоримському місті Помпеї археологи виявили великий саркофаг із напівмуміфікованими рештками місцевого жителя. Знахідку назвали унікальною. Написи на саркофазі свідчать, що покійного чоловіка звали Марк Венеріус Секундіо. На момент смерті йому було понад 60 років. Раніше був рабом, згодом вільновідпущеним, а потім став місцевим заможним жерцем.

Read Previous

Спливли тривожні заяви із Заходу. Росіяни ретельно СПЛАНУВАЛИ атаку…

Read Next

В РПЦ вирішили, що війна РФ проти України стала “священною”

Most Popular