Ворог запустив 140 розвідувальних дронів – Гуменюк прокоментувала російську масовану атаку

Російські війська 29 березня масовано атакували Україну, запустивши дрони Shahed і ракети різних типів.

Перед цим ворог проводив аеророзвідку. Про це сказала керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомив “24 канал”.

На півдні України зафіксували 140 ворожих дронів-розвідників, розповіла.

Ворог атакував південь дронами типу Shahed. Під ударом опинилися енергетичні об’єкти та критична інфраструктура. Росіяни намагалися уразити якомога більше таких об’єктів, сказала Гуменюк.

“140 розвідників (розвідувальних безпілотників. – Gazeta.ua) ми нарахували у нашій зоні відповідальності. Це знову говорить про те, що нам потрібні РЕБ (радіоелектронна боротьба. – Gazeta.ua)”, – сказала керівниця пресцентру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли, що відбувається на фронті

Українські захисники потужно протидіють російським дронам на півдні. Окупанти у своїх Telegram-каналах пишуть, що не кожен розвідувальний дрон може долетіти до середини Дніпра, розповіла Гуменюк.

У ніч на 29 березня росіяни атакували Україну 60 ударними безпілотниками типу Shahed і 39-а ракетами різних типів. Ворог атакував об’єкти паливно-енергетичного сектору, повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Протиповітряна оборона знищила 84 повітряні цілі, сказав генерал.

Росіяни атакували теплові і гідроелектростанції. На Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині – графіки погодинних вимкнень, повідомило Укренерго.

Read Previous

У “Добробуті” безоплатно прооперують 9 дітей з вадами серця

Read Next

48-річна оперна співачка Гребенюк вперше виходить заміж

Most Popular