“Економічний паспорт” можуть розширити

Голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія припускає розширення дії “економічного паспорта” українця на пенсіонерів.

У першу чергу, йдеться про громадян старше 70-80 років, сказав Арахамія в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Звичайно, є за що цю ініціативу критикувати. Наприклад, вона поширюється на дітей 2019 року народження, а не на всіх дітей. Але логіка наша проста — з якогось моменту треба починати, а потім цю ініціативу розширювати, як на інших дітей, так і на пенсіонерів. Оскільки в пенсіонерів, особливо старше 70-80 років, взагалі немає можливості в додаткових заробітках, і їм треба отримувати базовий дохід”, – зауважив депутат.

Після ухвалення відповідного закону жоден з політиків не скасує економічні паспорти, впевнений Арахамія.

“Ніхто цього не зробить, бо це буде політичне самогубство – забрати гроші в дітей. Навіть якщо буде криза”, – каже політик.

Учасниками Фонду майбутніх поколінь, який акумулюватиме внески на індивідуальних рахунках, стануть народжені з 2019 року діти. Виплати із системи економічного паспорта можна буде витратити на навчання, придбання житла після досягнення повноліття, а також лікування тяжких захворювань, або за наявності критичних станів здоров’я до досягнення 18 років.

Read Previous

Наступного року нардепам можуть підключити дистанційне голосування

Read Next

Зеленський зустрівся із президентами Польщі та Литви

Most Popular