ДБР завершило розслідування загибелі помічника Залужного

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічникові Валерія Залужного – Геннадію Частякову.

Про це бюро повідомило у п’ятницю.

Військовий, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомили про підозру у незаконному збуті бойових припасів, у той трагічний день передав загиблому вибуховий “подарунок” з гранатами на честь дня народження, розповіло ДБР.

“Як наслідок, під час розпакування “подарунка” вдома одна із гранат вибухнула у руках Частякова, який був впевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження”, – повідомило бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік тому у Броварах розбився гелікоптер з Монастирським і працівниками МВС

Фігуранту змінили підозру – викрадення, привласнення і збут боєприпасів, вбивство через необережність і нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Після ознайомлення стороною захисту і потерпілими з матеріалами досудового розслідування справу передадуть до суду.

6 листопада стало відомо, що у результаті підриву невідомого вибухового пристрою у селі Чайки на Київщині загинув Геннадій Частяков. Його 13-річний син тяжко поранився.

Спочатку правоохоронці відкрили провадження за статтею – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Через три дні Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцеру, який подарував гранати Частякову.

Підозрюваному офіцеру з апарату головнокомандувача ЗСУ Олегу Тімченку обрали запобіжний захід.

Read Previous

Якою погодою завершиться березень – прогноз на вихідні

Read Next

Пентагон зробив важливу заяву щодо надання допомоги Україні

Most Popular