Україна закуповуватиме таблетки проти коронавірусу від Pfizer

Управління з контролю за продуктами і ліками США видало дозвіл на екстрене використання препарату Paxlovid виробництва Pfizer для дорослих і дітей віком від 12 років (із вагою щонайменше 40 кілограмів), які отримали позитивний тест на COVID-19 і мають перші симптоми.

Paxlovid відпускається лише за рецептом. Лікування слід розпочинати якомога швидше після встановлення діагнозу COVID-19 та протягом п’яти днів після виникнення симптомів.

«Сьогоднішній дозвіл запроваджує перше лікування проти COVID-19 у формі таблеток, які приймаються перорально. Це великий крок вперед у боротьбі з цією глобальною пандемією», — сказала докторка медичних наук, директорка FDA Патріція Каваццоні.

Paxlovid призначають у трьох таблетках (дві таблетки нірматрелвіру й одну таблетку ритонавіру), які вживаються перорально двічі на день протягом п’яти днів. Загалом курс становить 30 таблеток. Paxlovid не дозволено використовувати довше п’яти днів поспіль.

У кінці листопада 2021 року міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Україна вже має бронь у виробників Pfizer та Merck на їхні нові ліки проти COVID-19, тому отримає препарати однією з перших.

«І в нас на завершальній стадії це підписання. Бронь для України є. Як тільки компанії будуть відвантажувати на продаж ці препарати, в Україну вони прийдуть одними з перших», — запевнив Ляшко.

Read Previous

Росія використала Радбез ООН для пропаганди проти України

Read Next

Українцям дозволять мати кілька громадянств

Most Popular