Боррель закликав Європу подбати самій про власну безпеку, а не сподіватися на США

Європа у дуже короткий термін має стати здатною захищати континент самостійно, без допомоги США.

Потрібно подбати про власні засоби для надійного стримування будь-якого агресора. Таку думку глава європейської дипломатії Жозеп Боррель висловив у своїй новій книзі “Європа між двома війнами” (Europe between 2 wars).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не бачимо світла в кінці тунелю – Боррель про війну в Україні

“Ми надто довго делегували свою безпеку США, а за останні 30 років, після падіння Берлінської стіни, ми дозволили тихе роззброєння”, зазначив Боррель.

Чинна європейська економічна система добре працювала у мирний час, однак зважаючи на агресію РФ проти України, потрібні зміни. На переконання Борреля, якщо РФ досягне своїх загарбницьких планів щодо України, то не зупиниться і піде далі.

Боррель наголошує на необхідності посилити оборонну співпрацю всередині ЄС, а також на важливості технологічного стрибка оборонної промисловості.

“Особливо, коли стикаєшся з противником, для якого життя не вартують багато. Нам потрібна власна оборонна промисловість, щоб задовольнити наші потреби”, зауважив топдипломат ЄС.

Боррель наголосив, що кожен європеєць має розуміти, що ефективна оборона є “необхідною умовою виживання нашої соціальної, екологічної та демократичної моделі”.

Read Previous

Майже 5 млн український біженців не повернуться додому – висновок експертів

Read Next

Урсулу фон дер Ляєн запідозрили у кумівстві: подробиці скандалу

Most Popular