ПАРЄ ухвалила резолюцію про використання заморожених російських активів для відбудови України

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про підтримку відбудови України.

ПАРЄ закликала усі країни, де країна-агресорка Російська Федерація має рахунки, вжити необхідних заходів, щоб забезпечити передання цих активів для відновлення інфраструктури України. Про це повідомив “Укрінформ”.

Закликали до створення міжнародного компенсаційного механізму.

“Оскільки щойно створений Реєстр збитків розпочинає трудомісткий процес реєстрації українських збитків для міжнародної претензійної процедури, країни, які заморозили російські активи, повинні передати ці активи до міжнародного компенсаційного фонду”, – сказано у резолюції.

“Для ефективної реалізації процедури слід створити міжнародну комісію, яка розглядатиме претензії щодо відшкодування збитків, зафіксованих у реєстрі”, – йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть ухвалити допомогу Україні вже у п’ятницю

У міжнародному компенсаційному фонді планується розмістити всі активи російської держави, що перебувають у державах-членах Ради Європи та державах, що не є членами Ради Європи.

ПАРЄ закликає до створення ефективної міжнародної комісії для розгляду позовів України і постраждалих суб’єктів щодо відшкодування шкоди, завданої агресією Російської Федерації.

4 березня запрацював сайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України.

Українці зможуть подати через застосунок “Дія” заяву до реєстру про відшкодування збитків, завданих внаслідок російської агресії, повідомило Міністерство юстиції.

Потреби на відбудову України становлять майже $486 млрд, сказав у лютому прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Read Previous

Кличко повідомив, коли запрацює міст-довгобуд на Троєщину

Read Next

США можуть ухвалити допомогу Україні вже у п’ятницю

Most Popular