Головком Сирський говорив з командувачем сил НАТО у Європі Каволі

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський зідзвонився з Головою Європейського командування Збройних сил США та Верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі генералом Крістофером Каволі.

Повідомив про розвиток подій на фронті та нагальні потреби України, зокрема в сучасних засобах ППО, артилерії і боєприпасах, а також важкій бронетехніці. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скоро перевага росіян в артилерії може сягнути 10 до 1. Україні потрібна допомога США – генерал Каволі

“Обговорили посилення військово-технічної співпраці з США та іншими союзниками, зміцнення українських засобів протиповітряної оборони, поповнення боєприпасів. Обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою”, – йдеться у повідомленні.

Сирський подякував США та партнерам з НАТО за підтримку України, особливо у сферах, які сьогодні найбільше впливають на посилення обороноздатності України.

У березні президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майком Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

13 лютого Сенат США проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України. Але Палата представників пішла на перерву, не проголосувавши пакетний проєкт закону, до якого входять кошти на підтримку України. Президент США Джозеф Байден розкритикував таку перерву.

Джонсон заявив про можливе виділення допомоги у кредит.

Read Previous

🔥ПОЗОР окупантів потрапив НА ВІДЕО. На РосТБ НАКИНУЛИСЬ на Макрона. НОВА ІСТЕРИКА росіян через потоп

Read Next

Дощ і заморозки – яку погоду прогнозують на сьогодні

Most Popular