У Києві поліція розшукує понад 5 тис. людей через неявку до ТЦК

Столична поліція отримала понад 5 тис. звернень від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки щодо розшуку військовозобов’язаних українців.

Cтаном на 1 квітня отримали 5387 звернень від ТЦК щодо встановлення місця перебування та доставки осіб для складання відносно них адмінпротоколів. Про це йдеться у відповіді Управління превентивної діяльності ГУНП у м. Києві на запит NV.

Водночас за ухилення від проходження військової служби необхідно встановити місце знаходження та доставити до ТЦК 4955 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували закон про мобілізацію: основні норми

При цьому поліція Києва встановила місце перебування та доставила до ТЦК для складання адмінматеріалів майже третину зазначених осіб, а саме – 1416.

Саме поліція за зверненням ТЦК та органів СБУ має затримувати та доставляти призовників, військовозобов’язаних та резервістів, що вчинили адміністративні правопорушення: порушили правила військового обліку чи законодавство про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

“Сплеск патріотизму”, який був на початку війни в Україні, випарувався.

Близько 650 000 чоловіків призовного віку змогли виїхати з України від початку повномасштабного вторгнення. Більшість із них зробили це незаконно, передає Politico.

Видання зазначає, що тепер українці масово ухиляються від призову.

Read Previous

TikTok заблокував канали Шарія і Дубінського

Read Next

Квентін Тарантіно передумав знімати свій останній фільм

Most Popular