Генштаб доповів про ситуацію на фронті: ключове зі зведення станом на вечір 18 квітня

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 71 бойове зіткнення.

Авіація Сил оборони завдала ударів по дев’яти районах зосередження особового складу противника. Про це ввечері 18 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Тим часом підрозділи ракетних військ завдали ураження по одному району зосередження особового складу та одному складу боєприпасів РЕБ окупантів.

Водночас ворог завдав шість ракетних та 63 авіаційних удари, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ відповіли, чи зможуть росіяни захопити Часів Яр до 9 травня

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито дві атаки в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 17 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Калинівка, Часів Яр, Новий, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 11 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 12 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, три рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив сім безуспішних атак на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Сили оборони України відбили кілька спроб наступу російських окупаційних військ біля Сіверська Донецької області, знищили техніку ворога.

Росіяни нещодавно просунулися вздовж залізничної лінії на північний захід і на захід від Авдіївки. Про повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

На Луганщині позиційні бої тривали на захід від Сватового і Кремінної. У Донецькій області бої відбувались на схід і південь від Сіверська.

За спостереженнями ISW, російські окупанти посилили темп і масштаби механізованих наступів по всій Донецькій області у березні і квітні.

Read Previous

🤯 СВІТАН: США зробило ТЕРМІНОВУ заяву! РІШЕННЯ конгресу ШОКУВАЛО ВСІХ. ШТАТИ стали ПРОТИ НПЗ Путіна?

Read Next

Понад 150 журналістів звернулися до комітету свободи слова відносно звільнення Гуменюк

Most Popular