Викрили агента, який пропонував спецслужбам Росії замах на Зеленського

Офіс генпрокурора та Служба безпеки України разом з польськими партнерами викрили громадянина Польщі, який пропонував спецслужбам Росії співпрацю у здійсненні замаху на життя президента Володимира Зеленського.

Підозрюваний за власною ініціативою налагодив контакт з представниками командування ЗС РФ та сказав, що готовий працювати на користь воєнної розвідки країни-агресорки (ГРУ). Про це повідомили пресслужби Офісу генпрокурора та СБУ.

Він мав збирати та передавати Росії інформацію про безпеку польського аеропорту Жешув-Ясьонка. Зокрема, це мало допомогти спецслужбам РФ спланувати можливий замах на життя Зеленського під час його перебування в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР сказали, скільки замахів пережив Буданов

Українські прокурори та СБУ повідомили польським колегам про загрозу та передали їм ключові докази у цій справі. Як зазначили українські правоохоронці, завдяки успішним заходам та оперативному обміну інформацією завербованого російського агента вдалося ідентифікувати та затримати в Польщі.

“Цей випадок є черговим свідченням того, що Росія – загроза не лише для України та українців, а й для усього вільного світу. Злочинний режим кремля постійно намагається підірвати європейську та глобальну безпеку. Готує та здійснює диверсії на території інших суверенних держав”, – наголосив генпрокурор Андрій Костін.

Польська прокуратура висунула фігурантові звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби. Стаття передбачає до 8 років ув’язнення.

Нині зловмисник перебуває під вартою. Слідчі дії тривають.

Вдалося зірвати вже щонайменше 10 замахів на президента України Володимира Зеленського, які готували російські загарбники.

За тиждень російсько-української війни на Зеленського було щонайменше три спроби замаху.

Read Previous

РДК анонсував нові атаки на Росію

Read Next

⚡Зеленський ЕКСТРЕНО провів НАДВАЖЛИВУ зустріч. ЗСУ ЧЕКАЮТЬ гарні новини

Most Popular