Трамп висунув претензії до Європи щодо України

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розкритикував Європу за недостатню допомогу Україні.

Він вважає, що “виживання і сила України” мають бути “набагато важливішими для Європи, ніж для США”. Про це Трамп написав у своїй соцмережі Truth Social у четвер, 18 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має бути частиною Росії – позиція Трампа

Політик прямо не згадав поданого спікером Палати представників Майком Джонсоном законопроєкту про надання додаткової допомоги Україні, проте зазначив, що Вашингтон “вклав у війну” понад $100 млрд.

Він поставив запитання, чому ЄС не може виділити Києву більше грошей.

“Чому Європа не виділяє більше грошей на допомогу Україні? Чому Сполучені Штати вклали у війну в Україні понад $100 млрд, більше, ніж Європа, і між нами є океан! Чому Європа не може зрівняти або зіставити гроші, вкладені Сполученими Штатами Америки, щоб допомогти країні, яка відчайдушно цього потребує? На загальну думку, українське виживання і сила мають бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це важливо і для нас! Ворушися, Європо!” йдеться у повідомленні.

Також Трамп вкотре видав, що якби зараз був президентом США, то Росія нібито не розпочала б повномасштабну війну проти України.

Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що може змусити Україну відмовитися від частини територій. А саме від Криму та Донбасу.

І тоді, на його думку, війна Росії в Україні припиниться. Про це Трамп говорив у приватних розмовах, пише видання The Washington Post у статті “Секретний план Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни”.

Read Previous

Туск пояснив, чому Польща не дасть Україні Patriot

Read Next

Археологи розкопали гробницю зі скарбами

Most Popular