Як боротися з личинками хрущів: перевірені методи

Хрущі навесні майже не шкодять майбутньому врожаю, чого не можна сказати про їхніх личинок.

Зазвичай хрущі активізується у другій половині весни, найчастіше – у травні. Щоб убезпечити від їхніх личинок урожай, дачникам та городникам варто контролювати кількість дорослих особин, пише Gazeta.ua.

Можна, наприклад, під деревами розстелити світлу тканину та струсити на неї жуків. Збирати їх таким чином варто щовечора. Для допомоги можна залучити птахів – повісти в саду шпаківні та годівниці й регулярно підгодовувати пернатих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як сода допомагає на городі: корисні поради

Боротися із самими личинками хрущів допоможе мульчування. Якщо запобігти доступу хрущів до ґрунту, вони не відкладуть на грядці яйця, відповідно – не з’явиться потомство. Допоможе також перекопування та фізичне знищення виявлених у ґрунті личинок.

Окрім того, є народні методи боротьби із личинками хрущів. Для цього, наприклад, можна приготувати настій із лушпиння цибулі. Лушпиння потрібно настоювати протягом п’яти днів. Потім концентрат розводять водою 1:1 і використовують для поливу грядок.

Можна для поливу використати також розчин йоду (20 крапель на 10 літрів води). Окрім того, допомагає впоратись із личинками хрущів настій із листя волоського горіха. Потрібно 350 грам молодого листя додати на відро теплої води й настоювати три дні. Можна також посіяти на грядці сидерати – білу конюшину, ріпак або гірчицю.

Одними з найнебажаніших гостей городників є кроти. Навесні вони починають активно шукати собі їжу й наносять чимало шкоди грядкам.

Є чимало способів прогнати кротів з ділянки.

Read Previous

Росіяни знову імітували удар по Запорізькій АЕС

Read Next

Як подовжити “життя” батареї смартфона: чотири золотих правила

Most Popular