Ізраїль завдав ударів по Ірану

Ізраїльські війська вночі проти 19 квітня завдали ракетного удару по території Ірану.

Вибухи, зокрема, пролунали біля аеропорту в центральному місті Ісфахан. Про це повідомляє ABC News.

Видання з посиланням на американського чиновника зазначило, що ізраїльські ракети влучили в об’єкт в Ірані.

Окрім того, агентство Fars повідомило, що три вибухи пролунали біля військової авіабази Шекарі поблизу Ісфахана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі викрили брехню Ірану щодо нападу на Ізраїль

Військові Ірану заявили про збиття кількох безпілотників. Водночас, там зазначили, що “на даний момент не було ракетної атаки” по країні.

“Декілька безпілотників були успішно збиті протиповітряною обороною країни, наразі немає повідомлень про ракетну атаку”, – сказав речник космічного агентства Ірану Хоссейн Даліріан.

Ізраїль повідомив США, що не націлює ракети на іранські ядерні об’єкти, пише CNN з посиланням на високопоставленого американського чиновника.

Тим часом іранські ЗМІ повідомили про призупинення польотів над містами Ісфахан, Шираз і Тегеран. У столичному аеропорту Імама Хомейні скасовані усі авіарейси. Кілька рейсів були перенаправлені над повітряним простором Ірану.

Армія Ірану активувала батареї протиповітряної оборони. У провінції Ісхафан розташовані кілька іранських ядерних об’єктів, зокрема центр іранської програми зі збагачення урану Натанз.

Іран вночі проти 14 квітня завдав ударів ракетами та дронами по території Ізраїлю. Зусилля зі знищення ракет та безпілотників координували збройні сили Ізраїлю, США, Британії та Йорданії. В Єрусалимі та інших містах було чути вибухи.

Після атаки в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що силами та засобами протиповітряної оборони була перехоплена “переважна більшість” повітряних цілей ще за межами Ізраїлю.

Read Previous

Російський удар по Дніпру: повідомляють про постраждалих

Read Next

Найближчі тижні можуть вирішити долю російсько-української війни – Туск

Most Popular