Перепелині чи курячі яйця: яка різниця та які корисніші

Курячі і перепелині яйця дуже корисні. Лікарі радять регулярно вживати обидва види яєць. Це залежить виключно від ваших смакових уподобань.

Обидва види яєць мають багатий вітамінно-мінеральний склад, концентрація корисних речовин не дуже сильно відрізняється.

Втім, перепелині яйця все-таки мають переваги перед курячими. Вони викликають менше алергії, містять більше вітамінів групи В та білка.

Gazeta.ua розповість, чим перепелині яйця відрізняються від курячих і в якому вигляді їх краще їсти та скільки штук в день.

Найголовнішою перевагою перепелиних яєць є їх безпека і екологічність. Якщо шкаралупа курячого яйця пориста і за 10-30 хвилин з її поверхні послід, бруд інфекції здатні проникнути в яйце, то з перепелиними яйцями ситуація зворотна. У них шкаралупа дуже щільна і бактеріям всередину потрапити практично не реально. Тому перепелині яйця безпечніші щодо виникнення кишкової інфекції, спричиненої сальмонелою.

У перепелиних яйцях більше вітаміну В12, у курячих вітамінів A та D.

У цих яйцях багато магнію, вони майже не викликають алергію і стійкі до інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перепелині яйця мають удесятеро більше вітамінів ніж курячі

Незаперечною перевагою перепелиних яєць є високий вміст у них заліза – близько 3,2 мг. Хоча в тій же гречці це показник близько 8,3 мг.

Перепелині яйця багатший фосфором, який корисний для кісток, калієм, який корисний для роботи серця та залізом, що входить до складу крові. 5 перепелиних яєць, які за масою дорівнюють одному курячому, містять майже вдвічі більше вітамінів A, B1 та B2.

Перепелині яйця краще засвоюються і в них менше жирів. Часто перепелині яйця рекомендують давати дітям з раннього віку, а в деяких країнах вони входять до списку рекомендованих продуктів для харчування школярів.

Де більше білка: в курячих чи перепелиних яйцях

100 г перепелиних яєць містять більше протеїну, ніж 100 г курячих. Протеїн даних яєць має повний спектр амінокислот і досить швидко засвоюється. Крім того, перепелині яйця насичені корисними жирами та вітамінами, які нормалізують стан нервової системи та покращують роботу мозку.

Скільки штук перепелиних яєць можна їсти за день

Дітям перепелині яйця варто давати по 2-6 штук в день. Кількість залежить від віку, а дорослим можна по 4-6 штук в день. При цьому їсти їх треба щодня вранці та натще. Їсти перепелині яйця краще сирими.

Шкаралупу перепелиних яєць перемелюють на порошок. Вони складається на 90% складається з карбонату кальцію. Він необхідний для росту волосся і нігтів.Тому вживати шкаралупу треба, якщо маєте ослаблене і ламке волосся.

Легко приготувати порошок зі шкаралупи. Для цього висипають шкаралупу в каструлю з холодною водою і кип’ятять протягом 5 або 10 хвилин. Після чого шкаралупу заливають яблучним оцтом, залишають на добу. Сушать у сухому темному місці і двічі перемелюють на кавомолці. Готовий порошок зберігають у скляній банці і закривають щільною кришкою.

Якщо їсти на ніч пів чайної ложки меленої шкаралупи, вже за місяць волосся стане пишним і густішим.

Read Previous

Російські добровольці пообіцяли сюрприз Путіну

Read Next

Танчинець зізнався, чи платить аліменти на дітей після розлучення з дружиною

Most Popular