Українські художники відкривають нові горизонти мистецької творчості

Завдяки Art Fine Nation та відомій в Європі українській художниці Ванді Орловій (творче псевдо Vanda), українське мистецтво отримало неймовірну можливість взяти участь у першому в Україні Арт Батл Челенджі “Намалюй мені вірш”. Цей проект є чудовим поєднанням мистецтва та літератури, відкриваючи художникам унікальну можливість перетворити поезію Ліни Костенко на мистецькі шедеври.

Арт Батл Челендж “Намалюй мені вірш” відкриває перед художниками безмежні можливості виразити свою творчість та емоції через живопис. Кожен учасник має змогу намалювати вірші відомої української поетеси та перенести їхню глибину на полотно. Це не просто змагання, а виклик на вираження творчості та відчуттів, де кожен робить ставку на свої унікальність та творчий підхід.

Участь у Мистецькому Змаганні “Намалюй мені вірш” беруть українські художники з різних куточків світу, куди їх розкидала війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Святих малював із рідних і селян-сусідів, яких знав змалку”

Тільки уявіть, по всьому світу пишуться на полотнах вірші Ліни Костенко. На сьогодні вже багато картин готові, та ще пишеться. Митці продовжують доєднуватись до цього унікального художнього змагання. На сайті Art Fine Nation постійно оновлюється сторінка учасників та творчих пар, що складаються для цієї неймовірної творчої подорожі.

Однією з головних мет проєкту є об’єднання українських митців в єдину потужну мистецьку спільноту через поєднання мистецтва та літератури. Перед глядачами “Намалюй мені вірш” відкриває глибину поетичної та художньої української душі. Вперше українське мистецтво отримує можливість відобразити світ Ліни Костенко через образи та кольори, відчути кожне слово її поезії у власних художніх творах.

Півфінал відбудеться у Музеї Марії Заньковецької в Києві 8 червня відкриттям виставки вже написаних картин-віршів. Фінал проєкту запланований на вересень 2024 року, і це буде велика виставка, де вручать грошовий приз одному з авторів-учасників цього довготривалого творчого змагання.

Арт Батл Челендж “Намалюй мені вірш” став справжньою культурною подією, яка об’єднує українське мистецтво та літературу.

“Ми запрошуємо до участі у Арт Батл Челенджі “Намалюй мені вірш” українських художників незалежно від їхньої географії, адже багато митців мали покинути країну через війну. Також ми відкриті до бізнес-партнерства задля підтримки проєкту. Адже для художників участь в ньому безкоштовна”, зазначила організаторка мистецького проєкту Ванда Орлова.

Більше інформації про мистецьке змагання “Намалюй мені вірш” можна знайти на сайті Art Fine Nation.

Громадська організація “Вікімедіа Україна” проаналізувала статистику українського розділу найбільшої онлайн-енциклопедії та виділила найпопулярніші статті 2023 року.

Найпопулярнішою стала стаття про Україну, за 2023 рік її переглянули 1,6 мільйона разів.

Серед найпопулярніших культурних сторінок: Шевченко Тарас Григорович – 941 930 переглядів, Українська абетка – 660 478 переглядів, Леся Українка – 608 262 перегляди, Гімн України – 565 305 переглядів, Франко Іван Якович – 432 803 перегляди.

Потрапила в десятку і Костенко Ліна Василівна – 331 861 перегляд.

Read Previous

ЗСУ застосовують штучний інтелект: керують дронами та полюють на російські фейки

Read Next

🤯ГУДКОВ: КАТАСТРОФА в РФ! Прорвало НОВУ ДАМБУ. Кремль готує ПЕРЕВОРОТ. Ось ПЛАН ПУТІНА на Грузію

Most Popular