В США назвали основного постачальника для військового комплексу РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за підтримку оборонної промисловості Росії.

Він заявив, що Пекін наразі є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни, яку РФ веде проти України. Про це він сказав на пресконференції після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ країн G7, повідомляє Reuters.

За його словами, ці зусилля КНР підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден після розмови з Сі зробив заяву про Китай

“Коли йдеться про оборонно-промисловий комплекс РФ, основним постачальником на даний момент є Китай. Ми бачимо, як КНР ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову галузь”, – сказав Блінкен.

Він зауважив, що Вашингтон дуже чітко дав зрозуміти Пекіну та іншим, що вони не повинні допомагати РФ у військових діях в Україні.

“Китай не може мати і те, і інше. Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, водночас ви підживлюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни”, – наголосив Блінкен.

У комюніке міністрів закордонних справ країн Групи семи та високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки зазначили, що мають намір і надалі запроваджувати санкції проти РФ, фізичних осіб та компаній із третіх країн, які їй допомагають.

Водночас стало відомо, що в російських ракетах, якими обстрілюють Україну, 70% деталей виготовлені американськими компаніями.

Деталі американського виробництва 2023 року знайшли у ракеті 3М22 “Циркон”, яку наприкінці березня запустили по Києву.

Національне агентство з питань протидії корупції зафіксувало у російській військовій техніці майже 2 тис. 800 іноземних компонентів.

Read Previous

🔥ПОТУЖНО! Сирський та Умєров оцінили новинки українського ВПК #shorts

Read Next

Інтернет магазин пружин – продаж пружин в Україні, підбір пружин по розмірах

Most Popular