Росіяни не обстрілюють Україну “Калібрами”

Росіяни не використовують “Калібри” для обстрілів Україні, бо вороже командування боїться виводити кораблі у Чорне море

У Чорному морі ситуація стабільна, сказав речник Військово-Морських сил ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Виходи в море вони досить короткі, і вони в принципі не спостерігаються. За понад пів року підтверджених фактів застосування крилатих ракет у нас є два. Тому відповідно сказати, що якось зараз змінюється ситуація, я наразі не готовий”, – наголосив він.

Але ворог продовжує виготовляти крилаті ракети.

“Щодо виходів в море ми не підтверджуємо, виходів в море не було, особливо ракетоносіїв. І, звісно, якби вони могли, вони б їх застосовували. Тому що вони застосовують усі наявні можливості, і морські платформи для запуску крилатих ракет не використовуються з однієї причини – вони бояться їх втратити, вони бояться, що їх буде знищено”, – зазначив речник ВМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому РФ стала менше використовувати “Калібри”

Через це ракетоносії тримають у гавані.

“А основна проблема – це фактично відсутність кранів, які можуть завантажувати ці “Калібри”. Проте для того, щоб їх застосувати, тим більше масово, треба вийти в море. І треба вийти на відповідні ділянки, з яких мають відбуватись запуски”, – додав Плетенчук.

Востаннє окупанти запускали “Калібри” з підводного човна.

“Ці субмарини покинути акваторію не можуть, то можна сказати, що вони тут “замкнені”, – пояснив речник.

Березень став поганим місяцем для Чорноморського флоту РФ. Затонув сторожовий корабель “Сергій Котов”, повідомили підсумки першого місяця весни Сили оборони півдня України.

Пошкоджені: ВДК “Костянтин Ольшанський”, Розвідувальний корабель “Іван Хурс”, ВДК “Ямал” та ВДК “Азов”.

Read Previous

Українська балерина зібрала понад мільйон доларів за вечір: гроші відправлять ГУР

Read Next

🤯Трамп НАПАВ на Європу! ЖОРСТКО вимагає збільшити підтримку України

Most Popular