Росіяни запустили нову ІПСО, що Україна йде до другого Чорнобиля – ЦСК

Російська пропаганда запустила інформаційну-психологічну спеціальну операцію, що Україна йде до нового Чорнобиля.

Росія хоче скласти враження, нібито без її безпосередньої участі ядерна безпека неможлива, повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Окупанти заявили, що катаствофа станеться через встановлення на Хмельницькій АЕС ядерних реакторів АР1000 за американською технологією Westinghouse Electric Company.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знову імітували удар по Запорізькій АЕС

Україна повністю відмовилась від російського ядерного палива та здійснює перехід на встановлення ядерних реакторів західного виробництва, пояснює Spravdi.

“АР1000 – атомний реактор з сучасними системами активної та пасивної безпеки, який сертифіковано Комісією з ядерного регулювання США. Україна неухильно виконує міжнародні зобов’язання щодо відповідального поводження з відпрацьованим ядерним паливом з вітчизняних АЕС”, – йдеться у статті.

Світ наближається небезпечно близько до ядерної аварії на Запорізькій атомній електростанції.

Запропоновані п’ять принципів, які гарантували б безпеку на ЗАЕС неодноразово були порушені, заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у межах спеціального засідання Радбезу ООН щодо ситуації на окупованій Росією Запорізькій атомній електростанції.

7 квітня місія МАГАТЕ, яка знаходиться на ЗАЕС, підтвердила пряму атаку на станцію, вперше від листопада минулого року. Всього ж мова іде про три атаки безпілотниками

Дві інші атаки були здійснені в безпосередній близькості від головних будівель реактора і призвели до щонайменше однієї жертви, розповів він.

Read Previous

Міранді Керр – 41: гарячі фото найбагатшої моделі світу

Read Next

Показали покращену модель авто від Opel і Peugeot

Most Popular