Європарламент наступного тижня ухвалить резолюцію щодо виборів в РФ

Європейський парламент наступного тижня голосуватиме за резолюцію, в якій депутати висловлять своє ставлення до останніх інсценованих президентських виборів у Росії.

Після них диктатор Володимир Путін ще більше зміцнив свою владу. Про це заявив речник Європарламенту в Латвії Яніс Крастінш, повідомляє агентство LETA.

Видання нагадує, що на тлі продовження війни в Україні та відсутності демократичної опозиції чинний лідер режиму Путін офіційно набрав 88,48% голосів. Вибори пройшли в березні, невдовзі після того, як за незрозумілих обставин помер один із відомих представників російської опозиції Олексій Навальний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц сказав, коли буде сенс говорити з Путіним

“Ухваленням резолюції депутати Європарламенту завершать дебати, які пройшли 10 квітня. Євросоюз також рішуче засудив та відмовився визнати законними підсумки так званих виборів на українських територіях, окупованих Росією”, – йдеться у публікації.

Видання наголошує, що у ході окремих дебатів у вівторок, 23 квітня, депутати розпитають представників Єврокомісії про можливості ЄС конфіскувати заморожені російські активи та використати їх для фінансування спротиву та відновлення України.

“Так звані вибори, які фактично були виставою для чергового підтвердження легітимності влади Путіна, відбулися з 15 до 17 березня. Навіть якщо не брати до уваги звичні маніпуляції з результатами підрахунку голосів та активністю виборців, заздалегідь не було жодних сумнівів у тому, що Путін у черговий раз на так званих виборах “переможе”, залишившись на посаді як мінімум до 2030 року, оскільки в Росії давно не існує ніякої реальної опозиції і всі діячі опозиції, що заслуговують на увагу, або були змушені покинути країну, або перебувають у в’язниці, або вбиті”, – зазначає видання.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала визнати нелегітимність Володимира Путіна як президента Російської Федерації.

Документ нагадує, що Путін перебуває при владі безперервно з 2000 року, а поправки до конституції РФ, прийняті в липні 2020 року і визнані нелегітимними Венеціанською комісією та Асамблеєю, дозволяють йому залишатися на посаді до 2036 року.

Read Previous

Скільки окупантів знищено за добу: у ЗСУ назвали нові втрати РФ

Read Next

У деяких областях дощитиме: як зміниться погода 20 квітня

Most Popular