У Пекіні заявили, що не допомагають Росії і слідкують за експортом товарів подвійного призначення

У Китаї заперечують причетність до підтримки російського вторгнення в Україну.

Також там називають законною торгівлю з РФ і стверджують, що уряд країни забезпечує ефективний контроль за експортом товарів військового призначення і подвійного використання. Про це заявив речник МЗС КНР Ван Веньбін, передає “Укрінформ”.

Його спитали про заяви урядовців США про масштабну допомогу Москві з відновленням військово-промислової бази окупантів. Ван на це сказав, що в “українському питанні” позиція Китаю “справедлива й об’єктивна”. КНР нібито “активно працює” над переговорами про мир і політичне врегулювання.

“Уряд Китаю здійснює належний нагляд за експортом товарів подвійного призначення відповідно до чинних законів і правил”, – додав Ван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден після розмови з Сі зробив заяву про Китай

Він додав, що Китай не є ані творцем “української кризи”, ні її стороною. І Пекін нібито не шукає егоїстичної вигоди та “точно не погодиться бути цапом-відбувайлом”.

“Дозвольте мені ще раз підкреслити, що право Китаю на нормальний торговельно-економічний обмін із Росією та іншими країнами світу на основі рівності і взаємної вигоди не повинно зазнавати перешкоджання або порушуватися”, – сказав речник МЗС КНР.

Єдиним правильним шляхом врегулювання “конфлікту” він назвав “врахування законних інтересів усіх сторін щодо безпеки” та створення збалансованої, ефективної і стійкої архітектури європейської безпеки шляхом діалогу та переговорів.

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за підтримку оборонної промисловості Росії.

Він заявив, що Пекін наразі є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни, яку РФ веде проти України. Про це він сказав на пресконференції після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ країн G7.

Read Previous

Десятки атак на різних напрямках – що відбувалося на фронті

Read Next

😳СОЛОВЙОВ сам не свій! Рве на собі ВОЛОССЯ, вся студія у КРИКАХ та ПАНІЦІ

Most Popular