Порушення прав людини: у Держдепі США висловились про український телемарафон

Державний департамент США вніс національний телемарафон у звіт, щодо порушення прав людини в України.

Там стверджується, що марафон дотримується урядової лінії у висвітленні російсько-української війни. Звіт опубліковано на сайті Держдепу.

“Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення воєнного стану в лютому 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що дозволило запровадити подальші обмеження для ЗМІ та медіасвободи”, – йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каналам телемарафону надали статус критично важливих: їх працівники підлягають бронюванню

Американські аналітики зазначають, що український уряд “заборонив/заблокував/ввів санкції проти ЗМІ та окремих журналістів, яких вважали загрозою нацбезпеці або які висловлювали позиції, що, на думку влади, підривають суверенітет і територіальну цілісність країни”.

Там також нагадують, що деякі ЗМІ повідомили про відсторонення від вигідних контрактів на наземне мовлення та тиск з боку Офіса президента ще навесні 2022 року.

“Деякі спікери, які критикували владу, також потрапили до чорного списку урядових новинних програм. Журналісти-розслідувачі, які критикували владу, іноді ставали мішенню негативних кампаній у соціальних мережах, іноді через дружні до уряду канали. На свободу ЗМІ продовжували впливати й інші практики, зокрема самоцензура”, – йдеться у звіті.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію щодо переспрямування коштів державного бюджету, призначених для телемарафонів “Єдині новини” і телеканалу “FreeДом” на закупівлю безпілотників і пікапів для потреб Збройних сил України.

За його словами, фінансування телемарафону “є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі”.

Read Previous

59-річна Моніка Беллуччі похизувалась струнким тілом на сторінках глянцю

Read Next

Яким має бути корисний сніданок: Світлана Фус назвала свій варіант

Most Popular