Україна вестиме війну набагато сильнішими способами – британський адмірал

Надання нової західної військової допомоги Україні покликане допомогти Києву вести війну набагато сильнішими способами.

Тому Україна може посилити дальні атаки на територію РФ. Про це заявив голова Збройних сил Великої Британії адмірал Тоні Радакін, повідомляє Financial Times.

За його словами, оборона України нині налаштована несприятливо. Адмірал визнав, що на країну чекає “важка” боротьба за відсіч наступаючим російським військам.

Однак він підкреслив, що настільки похмурий “аналіз” війни не враховує більш тривалих тенденцій, що складаються на користь Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ уже виробляє більше зброї, ніж потрібно для ведення війни – Пісторіус

За словами британського військового, до них відносяться останні пакети військової допомоги від США і Європи, дедалі успішніші удари України з далекої відстані і “повний провал” Москви у спробі перекрити життєво важливий для Києва експорт зерна через Чорне море.

“Небезпека будь-якого аналізу полягає в тому, що він не враховує, де ми перебуваємо зараз і де перебуватимемо в найближчі кілька років”, – сказав Радакін.

За його словами, люди повинні перестати “звеличувати Росію” і вірити, що у неї “якимось чином є великі переваги”.

Видання нагадує, що під час майже шестимісячної перерви у зв’язку з американським фінансуванням Києва, яка закінчилася тільки цього тижня, російські війська продовжували завдавати ударів по Україні важкою артилерією, ракетами і безпілотниками. При цьому загарбники домоглися деяких обмежених територіальних успіхів.

У США заявили, що вже передали Україні ракети ATACMS. Вони можуть послабити російську логістику та загрожують ударами по аеродромах і складах РФ.

Проте для України ці снаряди матимуть оперативне значення за умови підсилення цих ударів наземними операціями Сил оборони, йдеться у свіжому звіті експертів Інституту вивчення війни (ISW).

Read Previous

П’ять речей, які не варто одягати на Великдень: можете мати безглуздий вигляд

Read Next

Блокування телеграм-каналів: глава Мінкульту сказав, як усе відбуватиметься

Most Popular