Пентагон назвав цілі для далекобійних ракет ATACMS – NYT

Далекобійні ракет типу ATACMS допоможуть посилити тиск на російські сили, куди раніше не могли влучати українські Сили оборони.

Ці ракети можуть проникати глибше в окуповані Росією частини України та націлюватися на вузли постачання російських військ на південному сході, пише The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непокоїть ATACMS: РФ на тлі допомоги Україні від США активізувала будівництво укріплень в Криму

Посадові особи з питань національної безпеки США заявили, що значна частина постачання зброї мала б спочатку зосередитися на зміцненні оборони України. Однак зрештою вирішили передати зброю для ураження ворожих цілей.

“Мета нових систем великої дальності полягає в тому, щоб посилити тиск на Крим, центр російських повітряних і сухопутних сил, “де зараз Росія має відносно безпечний притулок”, -сказав високопоставлений чиновник з Пентагону.

Після кількох місяців запитів Україна отримала більш дальню версію армійських тактичних ракетних систем, відому як ATACMS, яка може долати відстань у близько 305 кілометрів. Перед постачанням цього місяця Сполучені Штати поставили Україні версію системи, яка має радіус дії 160 кілометрів і озброєна касетними боєприпасами широкого розповсюдження.

Представники Пентагону відмовилися назвати точну кількість систем великої дальності, які були відправлені в Україну. Однак відомо, що адміністрація Байдена таємно відправила ATACMS більшого радіуса дії й вони були частиною 300-мільйонного постачання, оголошеного в березні 2024 року.

Read Previous

Депутатка Безугла закликала здати паспорт, якщо не бачиш себе українцем

Read Next

У маєтку Джорджа Вашингтона знайшли древні пляшки з рідиною

Most Popular