Ситуація на ЗАЕС може різко погіршитись – МАГАТЕ

Останніми днями припинилися удари по території Запорізької АЕС.

Однак, ситуація на станції залишається непередбачуваною. Про це заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, повідомляє прес-служба організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАГАТЕ грає на боці Росії в питанні безпеки ЗАЕС?

“Нам не відомо про будь-які атаки дронів з моменту повідомлення про інцидент тиждень тому, і це обнадіює. Однак з досвіду ми знаємо, що ситуація може різко погіршитися щохвилини. Ситуація залишається вкрай непередбачуваною”, – сказав Гроссі.

За його словами, представники МАГАТЕ, які працюють на АЕС, щодня чують артилерійські обстріли в місцях, що знаходяться на різній відстані від електростанції.

У понеділок, 22 квітня, експерти МАГАТЕ відвідали навчальний центр, розташований неподалік периметру майданчика ЗАЕС. Спостерігачі побували там вперше після повідомлень про атаки дронів на будівлю 7, 9 та 18 квітня. Однак, на дах фахівців знову не пустили.

Три безпілотники 7 квітня впали на окупованій Запорізькій АЕС та поблизу неї. Вони вразили обладнання для спостереження та зв’язку на даху реактора 6-го енергоблока та військовий автомобіль.

Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав утримуватися від дій, які суперечать п’яти принципам МАГАТЕ та порушують ядерну безпеку.

Read Previous

Уже розпочали переміщення: у Пентагоні розповіли про постачання нової допомоги Україні

Read Next

Найдивовижніший день весни: кого озолотить остання п’ятниця квітня

Most Popular