Навіщо окупантам Часів Яр – аналітики пояснили

Російські окупанти не полишають спроб захопити Часів Яр у Донецькій області.

Захоплення міста дозволить РФ проводити подальші наступальні операції проти міст, які формують значний оборонний пояс на Донеччині. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що російська армія укріплює свої сили для захоплення Часового Яру з березня 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ повідомили про загострення ситуації на сході: які населені пункти намагається захопити ворог

“Спроба захопити Часів Яр відкриває російським військам найближчі перспективи для оперативного значного прогресу. Захоплення міста, ймовірно, дозволить російським військам почати подальші наступальні операції проти міст, які утворюють значний український оборонний пояс у Донецькій області”, – йдеться у повідомленні.

За даними ISW, загарбники “справді становлять реальну загрозу” Часовому Яру. Хоча вони, ймовірно, не зможуть захопити місто швидко. Аналітики припускають, що російські війська, ймовірно, намагаються захопити якомога більше території до прибуття в Україну допомоги від США.

Війська РФ намагаються прорвати українську оборону на різних ділянках фронту. Протягом минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав чотирьох ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 26 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Read Previous

Танки Abrams відводять від лінії фронту – ЗМІ

Read Next

Як змінилася ситуація на фронті – нові дані Генштабу

Most Popular