ATACAMS, снаряди та ППО: нардеп розповів, про що йтиметься на “Рамштайні”

Під час чергового засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, що відбудеться сьогодні, 26 квітня, йтиметься про діяльність восьми коаліцій на підтримку України.

Вони були сформовані протягом останнього року. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова підкомітету з питань міжнародного військового співробітництва, інтеграції до НАТО та Європейського Союзу Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Найшвидше подолати складнощі й проблеми” – Зеленський сказав, чого чекає від нового “Рамштайну”

“Робота формату “Рамштайн” буде сфокусована на роботі коаліцій. Нагадаю, їх вісім від бронетанкової до коаліції дронів. Зараз різні країни, які входять до формату “Рамштайн”, об’єднуються у тих коаліціях, в яких можуть бути найбільш спроможними і надати найбільшу допомогу”, – зазначив Чернєв.

Йтиметься також про допомогу Україні снарядами, системами ППО та ракетами до них, бронетехнікою та далекобійними ракетами.

“Ті самі 300-кілометрові ATACAMS, про які ми просили, гадаю, мають бути”, – додав Чернєв.

Чергова зустріч представників оборонних відомств Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” відбудеться у режимі відеоконференції.

В березні на базі Повітряних сил США “Рамштайн” у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах відбулася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Read Previous

ЯКОВЕНКО: Кремль В БЕШЕНСТВЕ! ATACMS уже МЕСЯЦ в Украине. РФ готова воевать из США?

Read Next

Ще одну область затопило – фото

Most Popular