Ворог поблизу Часового Яру хоче прорвати оборону ЗСУ – карти ISW

Російські війська 26 квітня продовжили наступ поблизу Часового Яру.

Бойові дії точилися на північний схід від Часів Яру біля Богданівки, поблизу мікрорайонів Новий і Канал, поблизу Іванівського, біля заповідника Ступки-Голубовського коло Часового Яру та біля Кліщіївки, поблизу Шумів, повідомляє ISW.

Речник угруповання військ “Хортиця” ЗСУ підполковник Назар Волошин 26 квітня заявив, що окупанти атакують Богданівку, Іванівське, Кліщіївку та Андріївку (на південний схід від Часів Яру) з метою обійти Часів Яр і створити умови для оперативного оточення та захоплення населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Противника у Часовому Яру немає: військовий розвінчав брехню РФ

Він також заявив, що ворог зосереджує зусилля на прориві оборони ЗСУ на схід від Часового Яру, перетині каналу Сіверський Донець Донбасу, захопленні Часового Яру та створенні умов для наступних наступів на Краматорську агломерацію (Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка).

За словами Волошина, 25 квітня війська РФ зосередили дещо більше особового складу біля Кліщіївки та сильно атакували біля Білої Гори (на південний схід від Часового Яру). Він додав, що противник в районі Білої Гори проводить перегрупування, накопичує боєприпаси та активно розміновує лінію фронту.

Війська РФ нещодавно досягли додаткових тактичних успіхів на північний захід від Авдіївки та, як повідомляється, просунулися далі в цьому районі.

Read Previous

Після припинення консульських послуг у Польщі не знають, як бути з українськими студентами

Read Next

США серйозно пригрозили КИТАЮ. Це все вже дістало БАЙДЕНА! Допомогу ПУТІНУ треба зупинити

Most Popular