Як Зеленський переконав Джонсона підтримати Україну – ЗМІ розкрили деталі

Президент Володимир Зеленський ще в грудні минулого року під час візиту до США вплинув на рішення спікера Палати представників Майка Джонсона щодо продовження допомоги Україні.

Український президент тоді провів переговори з Джонсоном. Про це пише Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина зброї від США вже прибула в Україну – нардеп

За інформацією джерел видання, тоді під час зустрічі з Джонсоном Зеленський сказав, що Україна зможе протриматися без допомоги США до березня-квітня. Потім, за його словами, зброї не буде. Спікер Палати представників сприйняв ці слова президента України як кінцевий термін узгодження допомоги.

Після візиту українського президента Джонсон доручив підготувати законопроєкт до цього терміну. Підготовкою займався помічник спікера з національної безпеки Джон Годжес. За інформацією видання, він є найактивнішим прихильником підтримки України в апараті Джонсона.

Politico пише, що ці події фактично змінили позицію Джонсона, який з початку призначення у жовтні 2023 року більш суворо ставився до підтримки України.

Міністерство оборони США замовить для України додаткові боєприпаси для систем Patriot, NASAMS і HIMARS, 155-мм та 152-мм артилерійські снаряди, підривні снаряди та високоточні авіаційні боєприпаси.

Замовлення буде зроблене в межах пакета військової допомоги на $6 млрд.

Read Previous

💥ФЕДОРОВ: У ці хвилини! ПУТІН міняє ПЛАН наступу, допомога від США все зірвала, РОСІЯНИ в паніці

Read Next

Євробачення 2024: букмекери оновили прогноз

Most Popular